Don t judge a book by it s cover

Na een ernstige kleding crisis van mijn wanhopige puber, een snel ontbijt waartussen nog twee telefoontjes, twee eeuwigdurende afspraken over administratie en nieuwe contracten én een lunch die tot drie keer toe verstoord werd… is het zover…

Vrijdagmiddag drie uur, mijn laatste afspraak in de Fillerkliniek.

Eenmaal binnen

Ik heb een afspraak voor het verwijderen van een tatoeage. Op zichzelf is dat  niet zo spannend, maar dit is toch wel een bijzondere behandeling. De man reageert nuchter: “ik heb een paar tatoeages staan en wil deze er graag af halen, kun jij deze voor mij weg gummen?

Hij praat en praat  en praat…

Intriges, zijn club, ex en meer. Ik val van de ene in de andere verbazing. Deze man is bijna 2 meter groot en ziet er best intimiderend uit. En toch… Toch betrap ik mezelf erop dat ik hem toch best charmant vind…   Hij stroopt zijn mouwen op. “Kijk ik heb een paar ‘tatoeages’. Hij is van onder tot boven getatoeëerd. 

Een boek niet beoordelen naar de kaft

Met een glimlach  informeer ik naar zijn lichamelijke gezondheid, en beantwoorden al zijn vragen over het weghalen van de tatoeage op zijn schouder. Hij krijgt een bril op, om zijn ogen te beschermen tegen de laser.

Ondertussen neem ik hem op

 Ik zie dat hij behoorlijk nerveus begint te worden en vraag hem hoe het met hem gaat.

“is de behandeling pijnlijk? Misschien dat ik er beter een cover kan laten zetten, over de tatoeages”.Grappig dat mensen niet twijfelen over het zetten van een tatoeage, wat ook pijnlijk is… maar bij het weghalen veel cliënten het gevoel hebben dat ze bij de tandarts zitten.

De behandeling

Ik leg hem uit dat het weg halen van een tatoeage, vergelijkbaar is met het plaatsten van een tatoeage. “Ik ben uit een motorclub gestapt en wil graag van de clubtatoeages af, begin maar bij de kleinste tatoeage op mijn schouder”. Ik begin met de behandeling en in eerste instantie verschiet deze grote man en trekt zijn arm weg…

Na een tijdje zie ik hem ontspannen. Wanneer ik klaar ben met de laserbehandeling smeer ik zijn tatoeage in en dek de tatoeage af met een gaasje. Ik haal een kopje koffie en hij ontvangt een uitgebreide nazorginstructie. We spreken af om een vervolg afspraak te maken voor zijn andere tatoeages.

Ik kijk ernaar uit

een glimlach krult zich om zijn mond. “Was dit alles… Ik kan bijna niet wachten op de volgende afspraak. Dank je voor de behandeling”.

Ik grinnik in mezelf

Ik houd van mijn werk. En dit soort ontmoetingen brengen hoe dan ook weer een glimlach op mijn gezicht. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.