Fillerkliniek wil dat schoonheidsspecialisten met FDA gekeurde fillers werken.

Waarom moeten Fillers door de FDA goed gekeurd zijn?

FDA-goedkeuring is gebaseerd op de beoordeling van gegevens die zijn verzameld uit gecontroleerde klinische studies die het veilige en effectieve gebruik van de rimpelvullers evalueerden bij injectie in specifieke delen van het gezichtsweefsel.

materialen

De meeste huidvullers hebben een tijdelijk effect, omdat ze materialen bevatten die na verloop van tijd door het lichaam worden opgenomen. De FDA heeft slechts één product goedgekeurd dat gemaakt is van een materiaal dat in het lichaam achterblijft en niet wordt geabsorbeerd. Sommige dermale vullers bevatten ook lidocaïne, die bedoeld zijn om pijn of ongemak met betrekking tot de injectie te verminderen.

De materialen die worden gebruikt in huidvullers zijn onder meer:

Absorbeerbare (tijdelijke) materialen

Collageen: collageen is een type eiwit dat een belangrijk deel uitmaakt van de huid en andere weefsels in het lichaam. Bronnen van gezuiverd collageen gebruikt in zachte weefselvullers kunnen afkomstig zijn van koeien (runderen) of menselijke cellen. De effecten van collageenvullers duren in het algemeen 3-4 maanden. Ze zijn de kortste levensduur van injecteerbare vulmaterialen.

Hyaluronzuur: hyaluronzuur is een type suiker (polysaccharide) dat aanwezig is in lichaamsweefsels, zoals huid en kraakbeen. Het is in staat om te combineren met water en zwelt op in gelvorm, waardoor een gladmakend / vullend effect ontstaat. Bronnen van hyaluronzuur die in huidvullers worden gebruikt, kunnen van bacteriën of hanenkammen (vogel) zijn. In sommige gevallen wordt hyaluronzuur dat in huidvullers wordt gebruikt, chemisch gemodificeerd (verknoopt) om het langer in het lichaam te laten bestaan. De effecten van dit materiaal duren ongeveer 6 – 12 maanden.

Calciumhydroxylapatiet: Calciumhydroxylapatiet is een type mineraal dat veel voorkomt in menselijke tanden en botten. Voor rimpelvulling in het gezicht of voor de hand worden calciumhydroxylapatietdeeltjes gesuspendeerd in een gelachtige oplossing en vervolgens geïnjecteerd in de rimpel in het gezicht of onder de huid in de rug van de hand. De effecten van dit materiaal duren ongeveer 18 maanden. In het lichaam zal calciumhydroxaplaat zichtbaar zijn in röntgenfoto’s en onderliggende kenmerken maskeren.

Poly-L-melkzuur (PLLA): PLLA is een biologisch afbreekbaar, biocompatibel, door de mens gemaakt polymeer. Dit materiaal heeft brede toepassingen in absorbeerbare steken en botschroeven. PLLA is een langdurig vulmateriaal dat gedurende een aantal maanden in een reeks injecties wordt toegediend. De effecten van PLLA worden over het algemeen steeds duidelijker (gedurende een periode van enkele weken) en de effecten ervan kunnen tot 2 jaar aanhouden.

Voor schoonheidsspecialistes die met de mesogun fillers willen gaan zetten

raad de Fillerkliniek aan met FDA gekeurde fillers te gaan werken. Meer informatie over het volgen van een filler opleiding klik hier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.