HIFU

Wat betekent HIFU, waarom is het ontwikkelt en werkt het echt? Enkele van de veelgestelde vragen over de HIFU.

HIFU technologie voor nieuwe kankertherapie

Het is van origine een Nederlandse vinding. De Nederlandse ondernemer Hugo Brunsveld van Hulten kwam in 2004 met een oplossing die artsen misschien konden helpen in de strijd tegen borstkanker. Hij combineerden twee technieken: De voor de meeste bekende MRI waarbij je kankerweefsel kan vinden in het lichaam en de high-intensity focused ultrasound oftwel HIFU die de kwaadaardige cellen verbrand.

Door middel van Hoge intensiteit gerichte echografie die niet-ioniserende ultrasone golven gebruikt om weefsel te verwarmen , kun je met de HIFU bloed- of lymfestroom vergroten, weefsel zoals tumoren vernietigen.

Vanaf 2017 is de TU/e en Philips Research bezig met een onderzoek naar het toedienen van geneesmiddelen met medicijnkoeriers zoals zij het noemen de MR-HIFU: Wat doet dit apparaat, het zoekt temperatuurgevoelige vetbolletjes op die, zichtbaar gemaakt worden op een beeldscherm. De medicatie wordt vervoerd door het lichaam en in de tumor vrij gelaten.

Door de temperatuur met de HIFU te verhogen gaan de vetbolletjes open en komen de medicijnen vrij. In veel ziekenhuizen worden de behandelingen tegenwoordig toegepast.

HIFU voor het afslanken
Voor de beautybranche was dit apparaat natuurlijk ook een uitvinding. Ultrasone golven worden op de huid overgedragen op een diepte van 1,5 tot 13 mm onder het huidoppervlak om een ​​thermisch stollingsgebied te genereren, waarvan de grootte minder is dan 1 mm.  De huid wordt verwarmd zonder dat de opperhuid wordt beschadigd, wat resulteert in stimulering van het collageen.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Voor iedereen die er graag jonger uit wil zien.
De behandeling is voornamelijk geschikt voor de kaaklijn en hals, maar ook voor de wangen en voor de slapper wordende huid rondom de ogen. Het geeft zelfs een mooi liftend effect van de wenkbrauwen.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Na één behandeling zal het collageen al worden gestimuleerd, maar voor een zichtbaar resultaat adviseren wij gemiddeld twee a drie behandelingen. 

Voordelen van de HIFU behandeling

  • Stimuleert collageen
  • Verjongt de huid
  • Verstrakt de huid
  • Vermindert lijntjes 

Voor meer informatie over de cursus van de HIFU neem contact op met de Filler Kliniek opleidingen


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.