De risico’s van behandelingen met fillers

  • Groothandel schoonheidsproducten

Het gebruik van onze fillers is zeer veilig. Bij de filler kliniek gebruiken wij veilig en goedgekeurde fillers en hebben wij veel ervaring met het uitvoeren van deze behandelmethoden. Tijdens de behandelingen staat uw veiligheid centraal. Fillers met hyaluronzuur is één van de meestgebruikte behandelwijze in de cosmetiek. Direct na de behandeling kan er een lichte roodheid of een kleine zwelling ontstaan, maar na 10 minuten is hier niets meer van te zien.


Blauwe plekken bij behandeling met fillers. Het is mogelijk dat bij een rimpelbehandeling met fillers blauwe plekken ontstaan. Rondom de mond is de kans hierop het grootst. De 2e en 3e dag na de behandeling zijn de eventuele blauwe plekken op hun ‘hoogtepunt’. Houd rekening met een week zichtbare plekjes.

Wanneer mag u niet met hyaluronzuur filler worden behandeld ?
  • Indien u al eerder een overgevoeligheidsreactie had op een hyaluronzuur filler
  • Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft
  • Indien er eerder permanent vulmateriaal op de plek van behandeling  is ingediend
  • Indien er een ander vulmateriaal op de plek van behandeling zit waarvan niet duidelijk is of het met hyaluronzuur samen kan
  • Indien u lijdt aan een (actieve) herpes simplex infectie (koortslip). Injecteren in de(boven)lip kan zelfs een koortslip uitlokken. Bij een actieve koortslip wordt de behandeling uitgesteld.

zou u graag wat meer persoonlijke informatie willen maak dan een afspraak met een van de huidspecialisten van de filler kliniek. Afspraak maken