Definitief ontharen

Is een ontharingsbehandeling met de laser echt definitief. Over het algemeen, nee niet alles krijgen we met de ontharing laser definitief weg. Laserontharing werkt door de haarzakjes te verwarmen om de groei van nieuwe haren te stoppen. Hierdoor worden de haarzakjes gedurende een lange periode in een rusttoestand gebracht – veel langer dan bij scheren en harsen. Als de haren teruggroeien, zijn ze lichter, fijner en minder in aantal. Hoewel de procedure vaak wordt aangeprezen als een vorm van “permanente” ontharing, vermindert laserbehandeling alleen het aantal ongewenste haren in een bepaald gebied. Het verwijdert ongewenste haren niet volledig. De techniek werkt het beste bij mensen met een lichte huidskleur en donkerder haar.

Ontharing van een vernietigd haarzakje is permanent. Mensen die ontharing ondergaan, kunnen echter verwachten dat wat haar in het beoogde gebied terug zal groeien. Na verloop van tijd is het mogelijk om het gebied opnieuw te behandelen om het aantal teruggroeiende haren te verminderen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om al het haar te verwijderen. Of het haar al dan niet teruggroeit, hangt af van tal van factoren, waaronder het type haar dat opnieuw groeit en de vaardigheid van de persoon die het haar verwijdert. De meeste mensen merken dat wanneer het haar teruggroeit, het lichter en minder opvallend is dan voorheen. Dit komt omdat de laser de haarfollikel kan beschadigen, zelfs als deze deze niet vernietigt. Als een haarzakje beschadigd is maar niet vernietigd, zal het haar uiteindelijk teruggroeien. Het kan moeilijk zijn om elk haarzakje te vernietigen, dus de meeste mensen zullen wat haargroei zien. Wanneer haar opnieuw groeit, is het mogelijk om het opnieuw te behandelen, dus mensen die al het haar willen verwijderen, hebben mogelijk meerdere behandelingen nodig.

Hoe laser ontharing werkt

Lasertherapie maakt gebruik van laserstralen met hoge warmte als een milde vorm van straling. Tijdens het proces worden deze laserstralen warm en beschadigen ze je haarzakjes. Je haarzakjes bevinden zich net onder de huid. Ze zijn verantwoordelijk voor het produceren van nieuwe haren. Als de follikels worden vernietigd, wordt de haarproductie tijdelijk uitgeschakeld.

Het verwijderen door middel van epileren, scheren en harsen, verwijder je alle haren boven het oppervlak. Deze methoden zijn niet gericht op haar producerende follikels.

De volgende gebieden zijn geschikt voor laserontharing:

  • borst
  • rug
  • schouders
  • nek
  • bikinilijn
  • gezicht (behalve de oogcontour)

Deze vorm van ontharen werkt het beste bij donkere haarkleuren op lichte huidtinten. Dit komt omdat de lasers zich richten op haarmelanine (kleur). Zelfs als sommige haren niet worden verwijderd, kan het oplichten van hun kleur het uiterlijk van haar op de huid verminderen. Sommige van uw haren kunnen ook binnen een paar dagen na uw eerste behandelingssessie afvallen. Over het algemeen is laserontharing een relatief snel proces. Kleinere gebieden, zoals de bovenlip, kunnen slechts enkele minuten duren. Grotere ontharingsgebieden, zoals de rug of borst, kunnen een uur of langer duren.

Waarom vervolgsessies nodig zijn?

Vervolgbehandelingen zijn nodig om het maximale uit laserontharing te halen. Het exacte aantal onderhoudslaserbehandelingen verschilt per persoon. Volgens de Huidspecialisten hebben de meeste mensen tussen de vier en zes lasertherapiesessies nodig. U moet deze ook elk zes weken uit elkaar houden – dit betekent dat de volledige behandelingscyclus tot negen maanden kan duren. Na elke sessie zul je waarschijnlijk minder haartjes opmerken. Elke haar dat achterblijft of regenereert, wordt ook lichter van textuur en kleur. De Huidspecialisten in Valkenswaard schat dat het aantal haren na je eerste sessie met 10 tot 25 procent zal verminderen. De mate van vermindering daarna zal verbeteren, maar zal ook variëren. Bovendien heb je voor de beste resultaten waarschijnlijk af en toe onderhoudsbeurten nodig. Deze helpen ervoor te zorgen dat de haarzakjes niet regenereren. Afhankelijk van uw individuele behoeften, heeft u mogelijk een of twee keer per jaar een onderhoudssessie nodig na uw volledige eerste ronde laserbehandeling. De tijdlijn voor elke sessie is hetzelfde als uw initiële laserontharingsbehandeling. Over het algemeen hangt de timing af van het behandelingsgebied. Als u tijdens uw onderhoudssessies slechts een paar kleine gebieden bijwerkt, kan uw afspraak korter zijn.

Waar het op neer komt

Hoewel laserontharing niet echt permanent is maar semipermanent, is het nog steeds een van de beste opties om de haargroei over een langere periode te vertragen. Wilt u graag meer uitgebreide informatie, staan onze huidspecialisten u graag telefonisch of persoonlijk te woord.