Plasmalift/Fibroblasting

Een plasma liftbehandeling is geschikt voor het liften van oogleden, rimpelvervaging, strakker worden van de huid, actieve acne, littekens en verschillende huid oneffenheden behandelen.

Plasma liftbehandeling is een veilige en nieuwe methode. De plasma liftbehandeling werkt op basis van een elektrische spanningsboog met geladen geïoniseerde plasma. Plasma is een geïoniseerd gas dat bestaat uit ionen en elektroden. De vorming van plasma kan worden gemaakt door een gas te verwarmen of te onderwerpen aan een sterk elektromagnetisch veld. Dit vermindert of verhoogt het aantal elektronen, waardoor positieve of negatieve geladen deeltjes ontstaan, ionen genoemd. 

De huid wordt puntsgewijs aangeraakt zonder direct huidcontact. Hierdoor verdampt de overtollige huid. Middels coagulatie trekken de huidvezels samen. Het resultaat is het strakker worden van de huid, en een liftend effect.

De behandeling is geschikt voor ieder huidtype en alle leeftijden. De plasma liftbehandeling kan worden ingezet voor een ooglidcorrectie, het verwijderen van overtollig huid. De behandeling biedt een liftend effect voor zones zoals de kaaklijn en hals, maar ook mondhoeken en wenkbrauwen. Tevens is plasma liftbehandeling geschikt voor huidproblemen zoals;

 • acne,
 • littekens.
 • pigmentvlekken,
 • wratten
 • ouderdomsvlekken
 •  tatoeage verwijdering
 • donkere kringen
 • striae

Het stimuleert de diepere huidlagen. Daardoor wordt nieuwe collageen en elastine vezels aangemaakt, hierdoor wordt huidstructuur verbeterd. Plasma fibroblasting sublimeert kleine gebieden tot een diepte van minder dan 1mm van de huid. De fibroblasting behandeling zorgt voor een verstrakkend, liftend en verjongend effect. Een of meerdere behandelingen geven direct zichtbare resultaten ook op lange termijn. 

Waarom is Plasma fibroblasting zo uniek?

Een andere uitzonderlijke eigenschap van plasma fibroblasting behandeling is de energie afgifte in microseconden. Het plasma effect wordt onderbroken door korte pauzes waardoor het onderliggend weefsel tijd krijgt om af te koelen. Met deze techniek controleer je het thermisch letsel en voorkom je overbehandeling en hyperpigmentatie.   

Waarom kiest u voor plasmafibroblasting eco?


Voor de beste resultaten kiezen wij het meest complete en uitgebreide apparaat. De Eco plasmafibroblasting is verder doorontwikkeld ten opzichte van andere apparatuur en pennen; een langere werkduur, stabielere energieafgifte, hogere snelheid en optimale retractie.

Resultaten

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid huid overschot, maar ook de complexiteit van het huidprobleem en de individuele wensen. Meestal is één behandeling voldoende. Soms kunnen er nog één of meerdere behandelingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de indicatie.

Zijn de plasma liftbehandelingen pijnlijk?

Om te voorkomen dat de behandeling als gevoelig kan worden ervaren, geven wij het advies tijdens de intake om een verdovende crème (emla zalf verkrijgbaar bij uw huisarts te halen. Deze zal aangebracht worden ongeveer 20 minuten voordat de behandeling begint.

Hersteltijd

Na een behandeling kan er lichte to matige zwelling ontstaan . Ook kan de huid tijdelijk gevoelig zijn en roodheid vertonen. Deze symptomen verdwijnen gemiddeld met 2 tot 3 dagen. Belangrijk is het het nazorg-protocol zorgvuldig op gevolgen om mogelijke bijeffecten te verminderen.

Op het behandelgebied verschijnen kleine korstjes. Deze korstjes verdwijnen na 5 tot 7 dagen. Belangrijk is dat de korstjes er vanzelf afvallen. Tijdens de nabehandeling raden wij u aan om alhydran-cremé te gebruiken. Dit is een speciale medische litteken crème. Deze is verkrijgbaar in onze kliniek. Het behandelgebied kun je camoufleren met speciale foundation

Omdat de huid de eerste 2 weken na de behandeling kwetsbaar is, raden wij u aan de huid 2 weken na de behandeling te beschermen met een SPF van minimaal 30 wanneer de behandelde huid wordt blootgesteld aan de zon.

Bij het coaguleren van steelwratjes en/of gerstekorrels zijn gemiddeld 1 tot 2 behandelingen nodig. Onze huidtherapeut geeft u uiteraard advies op maat!

Contra-indicaties

 • Nog niet genezen (huid)tumoren
 • Actieve acne
 • Metalen implantaten in het behandelgebied
 • Overige geïmplanteerde elektrische apparaten
 • Een meer dan licht getinte huid
 • Pacemaker, Holter bloeddruk monitorsysteem of ECG
 • Epilepsie
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Gebruik van antibiotica gedurende de laatste maand
 • Gebruik van Roaccutane gedurende de laatste 3 maanden

Plasmalift fibroblasting cursus volgen: Klik hier