Rimpels boven de lip

De meest voorkomende oorzaak van rimpels bij de bovenlip is ouderdom en volumeverlies. Het verstrijken van de jaren zorgt voor een afname van de hoeveelheid collageen in de huid, maar ook uw tanden worden steeds kleiner en het onderhuids volume neemt af.

Rimpels door het roken

Bij mensen met een zeer expressief gezicht die hun mond veel bewegen is de kans groter dat de rimpels juist in die zones ontstaan. Ook door het gebruik van uw mondspieren (bijvb. door roken) bij het inhaleren van een sigaret ontstaan lijntjes rondom de mond. Deze rimpels boven de lip worden in de volksmond‘rokerslijntjes’ of een ‘plooirokje’ genoemd. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten in de huid. De verslechterde doorbloeding tezamen met de repeterende tuitbeweging van de mond, vergroten de kans op een barcode. Door de afname van collageen wordt uw huid slapper en krijgen rimpels op de bovenlip meer gelegenheid om op te vallen.

Het goede nieuws is dat deze rimpels boven de lip(rokerslijntjes) 
Zeker beginnende rimpels kunnen door fillers prima worden aangepakt

Gratis telefonisch consult

Heeft u last van rimpels bij de bovenlip? Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijke behandelingen en resultaten.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 18.00 uur.