Waarvoor wordt een hyaluronzuur filler toegepast ?

Fillers kunnen worden toegepast om verschillende soorten rimpels te vervlakken zoals de lachrimpels, marionetlijnen en ook fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Ook worden de injecties toegepast om de volume te vergroten of het structuur te verbeteren van bijvoorbeeld de lippen, de wangen of de kin.

Wat houdt een fillerbehandeling in ?

Voor de behandeling wordt een eventuele verdoving met u besproken. Iedereen heeft verschillende voorkeuren en is in meerdere of in mindere mate gevoelig. Een filler behandeling kan met of zonder verdoving worden toegepast. Het hangt af van welk gebied u wilt laten behandelen en hoe uitgebreid dit gebied is.


De behandeling zelf duurt meestal tussen de 15-30 minuten en geeft direct resultaat. De gel wordt met een zeer fijne naald langzaam en volgens een specifieke patroon in de huid geïnjecteerd. Moderne  fillers bevatten ook een verdovingsvloeistof zodat de behandeling na de eerste injecties al snel minder pijnlijk wordt. Bent u echter bekend met een allergie voor lidocaine wordt een filler zonder lidocaine gebruikt. Direct na de behandeling wordt de huid gemasseerd om een gelijkmatige verdeling van de gel te verkrijgen.

Wat zijn de verwachte resultaten van een fillerbehandeling ?

De resultaten zijn wel langdurig maar niet permanent omdat het hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken. Dit geeft u de vrijheid te kiezen of u de behandeling wenst te herhalen om het effect te behouden.