Welke soorten fillers zijn er

Welke soorten dermale vullers zijn er?

Er zijn verschillende soorten fillers.

De meest voorkomende soorten zijn: Calciumhydroxylapatiet

Merknamen van deze filler zijn onder meer: ​​Radiesse

Calciumhydroxylapatiet komt van nature voor in menselijke botten en is een mineraalachtige verbinding. Het wordt vaak gebruikt om: Matige tot ernstige rimpels of plooien zoals neus-lippenplooien, marionetlijnen en fronslijnen op te vullen. Het verbeterd het volume van de wangen en andere gezichtscontouren, zoals de jukbeenderen en kaaklijnen. Het geeft meer volume in gebieden met volumeverlies in het gezicht, zoals kan optreden bij mensen die bepaalde medicijnen gebruiken.

Calciumhydroxylapatiet wordt biosynthetisch geproduceerd, wat betekent dat er geen dieren of dierlijke producten worden gebruikt. Dit verlaagt het risico op een allergische reactie en er is geen huidtest vereist. Van dit type filler is bekend dat het een zeer natuurlijk resultaat geeft, niet migreert en bijwerkingen zijn zeldzaam. Deze fillers werden voor het eerst gebruikt in de tandheelkunde en reconstructieve chirurgie en heeft een lange staat van dienst op het gebied van veiligheid.

Hyaluronzuur fillers

Merknamen zijn onder meer: ​​Stylage, Saypha, Elevess, Hylaform, Juvederm, Perlane, Prevelle, Puragen, Restylane

Hyaluronzuurinjecties kunnen worden gebruikt om de huidcontouren te verbeteren en verbetering in de huid als gevolg van littekens, verwondingen of lijnen te verminderen. Deze fillers worden veel gebruikt voor:

– Acne littekens

– Wang volume

– Kraaienpootjes

– Diepe lachrimpels die van de zijkant van de neus naar de mondhoeken lopen (ook bekend als nasolabiale plooien)

– Fronsrimpels tussen de wenkbrauwen

– Marionetlijnen in de mondhoeken

– De liprand opnieuw definiëren

– Littekens waaronder brandwonden, acne en littekens veroorzaakt door wonden

– Rokerslijnen; verticale lijnen op de mond

– Sommige gezichtslittekens – Zorglijnen die over je voorhoofd lopen

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die in je lichaam wordt aangetroffen. Hoge concentraties worden aangetroffen in zacht bindweefsel en in de vloeistof rond uw ogen. Het zit ook in sommige kraakbeen- en gewrichtsvloeistoffen, evenals in huidweefsel. Het is geëxtraheerd en geherformuleerd en is nu een van de meest populaire soorten injecteerbare fillers geworden. Als de term bekend voorkomt, komt dat omdat dezelfde stof vaak wordt geïnjecteerd in de pijnlijke gewrichten van mensen met artritis om pijn te verlichten en extra demping te bieden. Met deze hyaluronzuur fillers wordt tevens les gegeven bij de Filler Kliniek opleidingen.

De fillers worden dan geïnjecteerd met een mesogun. Dit lijkt op een pen waaraan de filler bevestigd is. Door deze manier van injecteren zijn de hoeveelheden gelijk. Je zult dus nooit teveel filler aan een zijde van de lip hebben en minder aan de andere zijde van de lip. Daarnaast zorgt de mesogun dat er geen lucht in het spuitje kan komen, wat risico’s met zich mee kan brengen.

Polyalkylimide

Merknamen zijn onder meer: ​​Aquamid Polyalkylimide is een semi-permanente filler en wordt vaak gebruikt door plastisch chirurgen om:

– Behandelen diepere rimpels zoals neus

-lippenplooien of depressieve littekens

– Dunne lippen opvullen

– Verbetering van de jukbeenderen en de kaaklijn en om het door ouderdom verloren gezichtsvolume te vervangen

Polyalkylimide reageert heel weinig met menselijk weefsel, wat betekent dat het biocompatibel is en dat er geen allergietest nodig is. Het is radiotransparant, wat betekent dat het niet interfereert met röntgenstralen. Na de injectie vormt zich er in de loop van ongeveer een maand langzaam een ​​dun laagje collageen omheen. De gel is uiteindelijk volledig omgeven. Een enkele procedure kan een groot volume creëren. Dit product, waarvan wordt aangenomen dat het in de loop van de tijd vrij stabiel is, kan indien nodig zelfs worden verwijderd.

Polymelkzuur

Merknamen zijn onder meer: ​​Sculptra

Polymelkzuur is een synthetische filler die in je gezicht wordt geïnjecteerd, waardoor je lichaam zelf collageen aanmaakt. Dit type filler staat bekend als een stimulator. Deze niet giftige, biologisch afbreekbare stof wordt al meer dan 40 jaar gebruikt als hechtmateriaal. Van polymelkzuur is bekend dat het bijzonder goed werkt in de onderste helft van uw gezicht en wordt gebruikt om:

-Lijnen veroorzaakt door lachen op te vullen

-Volumen in de lippen te krijgen

-Behandel diepe nasolabiale plooien

Deze stof is in tegenstelling tot andere fillers, omdat het niet direct resultaat oplevert. In plaats daarvan stimuleert het de collageenproductie van uw eigen lichaam, zodat de resultaten geleidelijk over een periode van een paar maanden verschijnen.

U heeft waarschijnlijk ongeveer drie maandelijkse behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Bij elke behandeling is er een herstimulatie van je eigen collageen. Daarna kan het vier tot zes weken duren om het volledige effect te zien. Hoewel dit type filler als semi-permanent wordt beschouwd, kan het zijn dat u af en toe moet worden bijgewerkt.

Polymethylmethacrylaat microsferen (PMMA)

Merknamen zijn onder meer: ​​Bellafill

PMMA wordt beschouwd als een semi-permanente filler en wordt meestal gebruikt voor de behandeling van middelgrote tot diepe rimpels, plooien en groeven, met name nasolabiale plooien. Het kan ook worden gebruikt om littekens met putjes op te vullen en dunne lippen te vergroten.

Wanneer een meer permanente oplossing voor rimpels in het gezicht gewenst is, wordt PMMA vaak gebruikt in plaats van collageenvervangende fillers of hyaluronfillers. PMMA wordt al vele jaren gebruikt in permanente chirurgische implantaten. Hierdoor zal uw chirurg de eerste behandeling waarschijnlijk te weinig vullen en later indien nodig meer toevoegen.

Een van de nadelen van PMMA is dat er een aantal injecties nodig zijn om volume te creëren en het kan tot drie maanden duren voordat het volledige effect wordt bereikt. Het kan ook onder de huid zichtbaar zijn. Om ongewenste resultaten te voorkomen, is het van cruciaal belang dat uw plastisch chirurg bekend is met de juiste techniek, waarbij injectie op de dermale subcutane overgang met behulp van schroefdraad- of tunnelmethodes nodig is.

Samenvatting

fillers verschillen in chemische samenstelling, levensduur en hebben verschillende gradaties van zachtheid. Zachtere fillers worden bijvoorbeeld gebruikt in de lippen, terwijl stevigere fillers gewenst kunnen zijn om jukbeenderen te versterken.

Samenvattend: De hyaluron fillers zijn zeer voorspelbaar en hebben relatief minimale risico’s en bijwerkingen. Deze fillers worden vaak geïnjecteerd bij schoonheidssalons, cosmetisch artsen en klinieken. Filler kliniek opleidingen geeft les aan beauty specialisten. Wil jij weten of jouw beauty specialist goed is opgeleid neem dan contact op met de Filler kliniek opleidingen.